Kneipp staze

U cilju očuvanja zdravlja, razvijen je sistem Kneipp staze čija je osnova metoda naizmeničnog korišćenja hladne i tople vode.

Crystal pool nudi mogućnost izrade Kneipp staza za privatnu i javnu upotrebu, kako bi se obezbedilo maksimalno zadovoljstvo korisnika i izvršio pozitivan uticaj na zdravlje. Terapijom u Kneipp-u, zahvaljujući kružnoj cirkulaciji tople i hladne vode, pospešuje se cirkulacija, umanjuju se problemi sa alergijama, reumom i organima za varenje.

Image

Kneipp staza

Kneipp staze su veoma ekonomične i jednostavne za upotrebu. Da bi efekti Kneipp terapije bili uspešni, preporučuje se:

 

• Vodeni tretmani (hidroterapija): razne vrste tuševa hladnom i toplom vodom, mineralne i biljne kupke (balneoterapija), paketi za telo i masaže samo su neki od tretmana na opsežnoj listi.
• Biljni tretmani (fitoterapija): uz upotrebu toplih vrećica sa začinskim biljem, biljnim čajevima i esencijalnim uljima.
• Prehrana: uravnotežena ishrana ili post zasnovan uglavnom na vegetarijanskim i veganskim korisnim proizvodima - puno voća i povrća, proizvoda od celih zrna, kvalitetnih mlečnih proizvoda i mesa (u razumnim količinama), puno vode i biljnih čajeva.
• Fizičke aktivnosti: svakodnevne umerene vežbe, aktivnosti na otvorenom, poput hodanja bosih nogu (npr. po snegu ili travi).
• Unutrašnja ravnoteža: regulacija dnevne rutine i duboko opuštanje.

Prijava na vesti putem e-maila...

No Internet Connection