Bazeni

Javni bazeni - Privatni bazeni

Javni bazeni i privatni bazeni… U čemu je razlika?

Svaki bazen bez obzira na veličinu, oblik i namenu, koji se koristi u hotelima, pansionima, wellness i spa centrima, itd..., prestavlja javni bazen.

Javni bazeni se grade na nešto drugačiji način od privatnih bazena. Oni zahtevaju pre svega sposobnost filtriranja velike količine vode, uz odgovarajuću aparaturu za dezinfekciju velikog kapaciteta koja nam garantuje dobar kvalitet vode u bazenu.

Mi se bavimo projektovanjem, izgradnjom i isporukom svih potrebnih materijala za gradnju javnih bazena, održavanjem i servisiranje bazenske opreme i kvaliteta vode u samom bazenu.

Privatni bazen (kućni bazeni ili bazeni za dvorište) prestavlja mesto gde ćete potpuno uživati sa svojom porodicom i prijateljima. Plivanje i skokovi u bazen bez ustručavanja. Okupljanja i žurke pored bazena. Snovi o bazenu mogu postati stvarni. Bazeni veše nisu stvar prestiža već potreba.

Gradnja privatnog bazena ne mora biti skupa. Sve je u izboru tipa bazena, veličini i vrsti opreme. Jednostavno treba potražiti mišljenje stručnjaka i sa njim naći najbolje rešenje. Savete i mišljenja uz odgovarajuću ponudu od nas uvek možete dobiti bez ikakvih troškova.

Prelivni bazeni - Skimerski bazeni

prelivni bazeniPrelivni bazeni imaju prelivni kanal u koji voda preliva preko ruba, najčešće celim obimom bazena. Voda odlazi u kompenzacioni rezervoar, odakle je povlači bazenska pumpa, filtrira i u bazen vraća preko podnih mlaznica koje su smeštene na dnu bazena. Filtrirana, dogrejana i hemijski obrađena voda (ako postoji izmjenjivač i dozirna centrala) struji od dna bazena prema površini i predstavlja najbolji način strujanja vode kroz bazen.

Kod prelivnih bazena voda je najčešće u ravni sa prostorom oko bazena, što je naručito korisno pri izlasku iz bazena. skimerski bazeniSvi veći bazeni, a posebno oni namenjeni za javnu upotrebu ili takmičenja u vodenim sportovima zahtevaju ovaj tip bazena.

Skimerski bazeni imaju skimere koji bazensku vodu povlače pomoću pumpi, voda se filtrira i u bazen vraća preko zidnih mlaznica koje su smeštena nasuprot skimera. Skimerski sistem formira horizontalnu cirkulaciju vode, sa jedne strane bazena ka drugoj, dok je nivo vode uvek oko 15 cm niži od ivice bazena.

Skimerski tip bazena nalazi sve manju primenu kod javnih kupališta zbog slabijeg mešanja vode.Galerija slika

Crystal Pool doo, Beograd

Porodična firma koja iz godine u godinu veoma uspešno uspeva da poveća obim poslovanja koji se ogleda u velikom broju zadovoljnih klijenata. Delatnosti kojima se bavi firma su:

Kontakt

Možete nas posetiti u našem prodajnom objektu ili nas kontaktirati putem telefona ili e-maila.

Adresa:Bulevar JNA 33m (Avalski put),
 11222 Jajinci, Beograd, SRB
Tel:
Fax:
Mobilni:+ 381 (0)60 30 40 515
E-mail:kontakt@crystalpool.rs